در انتخاب چراغ صنعتی به چه مواردی باید توجه نمود؟

برای بررسی مواردی که در انتخاب چراغ صنعتی حائز اهمیت است ابتدا باید مکان‌هایی که جهت روشنایی آن‌ها از چراغ صنعتی استفاده می‌شود را شناسایی و از زوایای متفاوتی مورد بررسی قرار داد.

چراغ صنعتی در چه مکان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

جهت روشنایی اماکنی نظیر کارگاه‌ها، سالن‌های تولید، سالن‌های ورزشی، انبارها و… از چراغ صنعتی استفاده می‌شود. که این اماکن را از چندنظر شرایط محیطی مورد بررسی قرار می‌دهند. از جمله این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نوع کاربری
  • شرایط جوی
  • وسعت

نوع کاربری

کارگاه‌ها، سالن‌های تولید، سالن‌های ورزشی، انبارها و … همگی می‌توانند چندین نوع کاربری داشته باشند و طبیعتاً با هر نوع کاربری میزان روشنایی متفاوتی را نیاز خواهند داشت. لذا جهت بهینه بودن روشنایی می‌بایست به نوع کاربری توجه ویژه ای داشت و بر اساس آن چراغ صنعتی مناسبی را انتخاب نمود. بعنوان مثال اگر می‌خواهید یک سالن تولید به ابعاد 30 در70 و به ارتفاع 12 را که در آن قطعات پلاستیکی تولید می‌گردد را روشن کنید، به 300 لوکس روشنایی نیاز دارید که توسط 12 عدد چراغ صنعتی 100 وات ال ای دی تامین می‌گردد. ولی اگر می‌خواهید یک سالن به همان ابعاد و ارتفاع را که در آن تولید قطعات الکترونیکی انجام می‌شود را روشن کنید به 500 لوکس روشنایی نیاز دارید که توسط 12 عدد چراغ صنعتی 200 وات ال ای دی تامین می‌گردد.

شرایط جوی

یکی‌دیگر از مواردی که در تعیین نوع چراغ صنعتی مورد استفاده در پروژه روشنایی سالن‌ها مهم است، شرایط جوی مکان موردنظر می‌باشد، زیرا وجود عواملی مثل گردوغبار، رطوبت، دما و … می‌تواند روی میزان روشنایی، کیفیت و عملکرد چراغ تأثیرگذار باشد. به‌همین منظور و جهت بالا رفتن دقت در طراحی پروژه‌های روشنایی و انتخاب چراغ صنعتی مناسب (که بتواند میزان لوکس مورد نظر را فراهم کند) می‌بایست شرایط جوی محیط را نیز مدنظر قرار داد.

چراغ-صنعتی

وسعت

یکی از بدیهیات در امر انتخاب چراغ صنعتی مناسب، وسعت مکان موردنظر جهت روشنایی است. خصوصاً ارتفاع سالن در انتخاب چراغ نقش بسزایی دارد.

حال که با اهمیت شرایط مکانی پروژه روشنایی سالن‌ها آشنا شدید، به بررسی مشخصات فنی چراغ‌های صنعتی می‌پردازیم که این مشخصه‌ها نیز در انتخاب آن‌ها تأثیرگذارند.

  • مشخصات فنی چراغ را می‌بایست بر اساس استانداردها و قوانین بین المللی، الزامات فردی و یا مقررات کارخانه‌ای مورد بررسی قرار دهید. که مهم‌ترین این مشخصات عبارتند از :
  1. عملکرد
  2. دوام
  3. ایمنی
  4. زیبایی
  5. سهولت سرویس و نگهداری
  6. مصرف انرژی
  7. مسائل زیست محیطی و…

تمامی قوانین و مقررات بالا که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت، منجر به تدوین مقررات و استانداردهای چراغ صنعتی گردیده است.(که عدم رعایت این استانداردها مشکلات فراوانی را به دنبال داشته است)

این استانداردها عبارتند از :

  • IEC60598
  • CIE121
  • IESNA HANDBOOK
  • و…

اگر بیشتر بخواهیم شما را با اهمیت دقت در انتخاب چراغ صنعتی آشنا کنیم باید به این آمار اشاره کنیم:

طبق آمار ارائه شده از طرف انجمن ملی حفاظت از آتش در سال‌های 1993 تا 1997، سالانه تعداد 336 نفر جان خود را به دلیل معیوب بودن چراغ‌های روشنایی از دست داده‌اند.

همچنین بر اساس اطلاعات سازمان آتش‌نشانی آمریکا، آتش‌سوزی‌های ناشی از وجود نقص در تجهیزات روشنایی در رده دوم دلایل آتش‌سوزی قرار دارد.

اما می‌توان با یک انتخاب درست و اندکی توجه به مشخصات فنی مهم چراغ‌ها، وقوع این نوع اتفاقات را تا حد زیادی کاهش داد.

چراغ-صنعتی-led-شایان-برق

  1. عملکرد:

    در بررسی عملکرد چراغ صنعتی، مواردی از جمله پخش‌نور و محل کاربرد چراغ را قرار می‌دهیم که الزامات و مقررات مختلفی مانند IESNA و یا IEC3201 مورد نظر می‌باشد. که جهت آزمایش این موارد می‌بایست از نرم افزارهای شبیه سازی (مانند فتوپیا) استفاده گردد.

  2. دوام:

    دوام تمامی قسمت‌های چراغ (بخش‌نوری، بخش الکتریکی، بخش مکانیکی) از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • در بخش نوری چراغ به مورادی از جمله جنس قسمت­های نوری (مانند لنزها،رفلکتورها و …) که در اثر حرارت ناشی از لامپ، ویژگی خود را از دست ندهند. هم چنین تأمین شرایط آب بندی مناسب و با دوام در محفظه بخش نوری نیز برای داشتن چراغی با شرایط نوری ثابت بسیار اهمیت دارد.
  • در بخش الکتریکی، می‌بایست از قطعات استاندارد استفاده کرد که به کارگیری مناسب و رعایت اصول و مقررات استانداردی از طرف سازنده قطعه، کارکرد مناسب چراغ را در طول عمر آن تضمین خواهد کرد.

کنترل دما در قطعات الکترونیکی در حد مجاز آن قطعه، سبب حفظ دوام و کارکرد مناسب چراغ می‌گردد که طول‌عمر چراغ را افزایش می‌دهد.

آزمون گرمایش و دوام

یکی از آزمو‌ن‌‌هایی که روی قطعات الکترونیکی انجام می‌گیرد، آزمون گرمایش و دوام است. قطعات الکترونیکی که در چراغ‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌بایست تحت این آزمون قرار گیرند تا بتوان طول عمر ادعا شده از طرف سازنده را انتظار داشت.

در بخش مکانیکی چراغ صنعتی، جهت تشخیص دوام می‌بایست به موارد زیر توجه داشت :

    • مقاومت در برابر ضربه
    • مقاومت در برابر حرارت
    • درجه حفاظت یا IP
    • مقاومت در برابر خوردگی
    • مقاومت به UV
  1. ایمنی:

ایمنی از مواردی است که علاوه بر نوع چراغ صنعتی انتخاب شده، رابطه مستقیمی نیز با نوع طراحی روشنایی دارد. که در این زمینه اصول و مقرراتی تدوین شده است.

از جمله این قوانین و مقررات می‌توان به استاندارد IEC60598 اشاره کرد. این استاندارد بیانگر قوانینی از جمله نحوه سیم‌کشی، نوع و سایز سیم، عدم عبور سیم از نقاطی با لبه تیز و در صورت لزوم در نظر گرفتن تمهیداتی برای عبور سیم از مجاورت قطعات با حرارت بالا، رعایت سیم ارت، استفاده از قطعات الکتریکی استاندارد، انجام آزمون‌هایی برای حصول اطمینان از استقامت الکتریکی عایق‌ها و … اشاره کرد.

   انواع چراغ صنعتی ال ای دی
  1. زیبایی:

    زیبایی و ظاهر یک چراغ اهمیتی در حد دوام و کارایی آن دارد. زیرا یکی از مهم ترین المان های معماری به حساب می آید. که این زیبایی تنها مربوط به بدنه چراغ نمی شود، بلکه بخش نوری چراغ نیز از اهمیت زیادی در زیبایی برخوردار است.

  2. سهولت سرویس و نگهداری:

چراغ صنعتی با هر ویژگی و مطابق با هر استانداردی که طراحی شود، همانند هر محصول دیگری نیاز به سرویس و نگهداری دارد. بنابراین سهولت انجام تعمیرات و همچنین سهولت نصب چراغ صنعتی در زمان راه‌اندازی، از جمله مواردی است که برای نصابان و سرویس کاران چراغ صنعتی بسیار حایز اهمیت بوده و توسط طراح چراغ باید درنظرگرفته شود. برای حصول این امر، راهکارهایی همچون عدم یا حداقل نیاز به دمونتاژ کردن قطعات جانبی برای دسترسی به بخش نوری و تجهیزات الکتریکی، در نظر گرفتن قابلیت آویز برای قطعاتی که باز می‌شوند، عدم نیاز به ابزار یا ابزارهای خاص برای باز کردن و بستن قطعات، در نظرگرفتن شرایط ارگونومی سرویسکار در زمان سرویس و خطاناپذیری شیوه مونتاژ قطعات و چراغ، همگی از جمله مواردی هستند که در زمان انتخاب چراغ صنعتی می‌بایست به آن‌ها توجه نمود.

  1. مصرف انرژی

با توجه مصرف بالای انرژی برق در اماکنی که در آن‌ها از چراغ صنعتی جهت روشنایی استفاده می‌گردد، و همچنین هزینه بالایی که به بار می‌آورند، همواره با بهینه کردن روشنایی این اماکن می‌توان ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی، هزینه‌های برق مصرفی را نیز به حداقل رساند.

امروزه چراغ صنعتی ال ای دی بهینه‌ترین مصرف انرژی را دارد. که می‌توانید مشخصات فنی انواع چراغ صنعتی ال ای دی را مورد نقد و بررسی قرار دهید و در انواع سالن‌ها از آن‌ها استفاده نمائید.

  1. مسائل زیست محیطی

چراغ-صنعتی-ال-ای-دی

پیشرفت و توسعه تکنولوژی در جهان، علاوه بر اینکه مزایا و امکانات مختلفی را در زمینه‌های مختلف ایجاد نموده است، به دنبال خود اثرات منفی را نیز به همراه داشته است، که از جمله آن می‌توان به مسائل مرتبط به محیط زیست اشاره نمود.

به عنوان مثال در زمینه روشنایی هرچقدر بتوانیم از منابع روشنایی با بازدهی بالا و مصرف‌کم (مانند چراغ ال ای دی) استفاده نمائیم، نیاز کمتری به تولید برق خواهیم داشت (همانطور که می‌دانیم تولید برق به روش مرسوم و نه به روش‌های جدید و تجدیدپذیر، ایجاد آلایندگی و گازهای گلخانه‌ای زیادی می‌نماید). همچنین به این نکته بایستی دقت نمود که چراغ‌هایی که خراب و به زباله تبدیل می‌گردند، آیا ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌نمایند. که در این مورد هم چراغ صنعتی ال ای دی (در مقابل با سایر تکنولوژی ها) با توجه به قطعات استفاده شده در آن، به راحتی می‌تواند جذب طبیعت شده و مشکلی را ایجاد ننماید.

امیدواریم از خواندن این مقاله بهره کافی را برده باشید. ما در گروه صنعتی شایان برق همواره منتظر دریافت نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما هستیم. همچنین شما می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان مجموعه ما در زمینه روشنایی بهره‌مند گردید. برای ارتباط مستقیم با کارشناسان می‌توانید از صفحه تماس با ما شماره تماس مستقیم کارشناس مربوط به استان خودتان را مشاهده نمایید و تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  • Instagram
  • Youtube
  • Aparat
  • twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Telegram

آدرس کارخــانـه : اراک، شهـرک صنـعتــی شمــاره ۳ (خیـرآبـاد)، خیابان مبتـکران، گروه صنعتی شایـان بـرق
آدرس دفتر تهران: ابتدای خیابان مطهری، خیابان منصور، پلاک ۵، ساختمان شایان

آدرس ایمیل : info@shayanbargh.com

تلفن کارخانه (۲۴ خط): ۳۳۵۵۳۲۴۸-۰۸۶ دفتر تهران : ۸۸۷۰۹۲۶۸-۰۲۱

۰۸۶-۳۳۵۵۳۲۴۸-۹
۰۸۶-۳۳۵۵۴۱۱۸
  • Instagram
  • Youtube
  • Aparat
  • twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Telegram
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه صنعتی شایان برق می باشد.