یکی از مسائل مهم روز دنیا، مسئله محیط زیست میباشد. انواع لامپهای جایگزین تولید شده است که به ما امکان میدهد در زندگی روزمره خود سبزتر باشیم. استفاده از لامپهای LED راهی آسان برای سبز شدن و همچنین صرفه جویی در هزینهها است. دفتر بهرهوری انرژی تجدیدپذیر تشخیص داده است که از بین لامپهای CFL، رشته ای و LED، لامپهای LED با محیط زیست سازگارترین هستند. لامپهای LED نه تنها در طول استفاده، بلکه در هنگام ساخت، حمل و نقل و دفع نیز سازگار با محیط زیست هستند.
چراغهایی ال ای دی میتوانند در هزینه شما صرفهجویی کنند، نه تنها به این دلیل که تقریباً 80 درصد از چراغهای دیگر کارآمدتر هستند، بلکه گرمای بسیار کمتری نسبت به متال هالید، CFL و لامپهای رشته ای تولید میکنند. با جایگزین کردن روشنایی LED دیگر ماههای تابستان خود را به خنک کردن اتاقهایی که لامپهای قدیمی شما مشغول گرم کردن آنها هستند، سپری نمیکنید. LEDها در رنگها و نورهای مختلفی ارائه میشوند تا بتوانید راحتتر بدون تغییر رنگ اتاق خود، لامپهای موجود خود را تعویض کنید. شما میتوانید از طریق مطالعه مقاله مشخصات فنی مهم یک چراغ LED در مقالات همین سایت تفاوتهایی که دمای رنگ ایجاد میکند را متوجه شوید.
چراغ ال ای دی همچنین یک شاخص وضوح رنگ (CRI) ارائه میدهد، که هر چه این مقدار بالاتر باشد، به شما ایین امکان را میدهد که بتوانید رنگهای آثار هنری خود را با دقت بیشتری ببینید. لامپهای ال ای به دلیل قابل بازیافت بودن با محیط زیست سازگار و بادوام هستند.
لامپ ال ای دی به دلایل زیر، یکی از امیدوارکننده ترین فناوری های امروزی است :
لامپ LED به دلایل زیادی که در ادامه گفته میشود، در مقابل لامپهای فلورسنت پیروزند. وقتی نوبت به خرید لامپ کم مصرف میرسد، LED ها با اختلاف زیادی از CFLها پیشی میگیرند. ال ای دیها به صورت فوری و بدون نیاز به زمان گرم شدن روشن میشوند. آنها در هوای سرد به خوبی کار میکنند و از زمانی که به جای شیشه از پلاستیک ساخته میشوند، بسیار بادوامتر هستند. LEDها میتوانند همان شرایط نوری موجود در فلورسنتها را تکرار کنند، در حالی که دوام بیشتری دارند و انرژی کمتری مصرف میکنند. به عنوان یک امتیاز اضافی، همه LEDها مطابق با RoHS هستند و از جیوه استفاده نمیکنند، در حالیکه در لامپهای فلورسنت اینگونه نیست.
RoHS مخفف عبارت Restriction of Hazardous Substances است که به عنوان دستورالعمل 2002/95/EC در اتحادیه اروپا منشا گرفته است و استفاده از مواد خطرناک خاص موجود در محصولات الکتریکی و الکترونیکی (معروف به EEE) را محدود میکند. همه محصولات قابل اجرا در بازار اتحادیه اروپا پس از 1 ژوئیه 2006 مطابق با RoHS هستند. مواد ممنوعه تحت RoHS عبارتند از: سرب (Pb)، جیوه (Hg)، کادمیوم (Cd)، کروم شش ظرفیتی (CrVI)، بی فنیلهای پلی برومینه (PBB)، دی فنیل اترهای پلی برومینه (PBDE) و چهار فتالات مختلف (DEHP، BBP،BBP ، DIBP).
لامپ LED با شکل و ظواهر مختلف به گونه ای ساخته شده است که قابل اتصال به همان سوکت ها و سرپیچ هایی که چراغ های خانگی فعلی شما دارند، باشد. بسیاری از لامپ های ال ای دی ظاهری سنتی دارند، بنابراین شما می توانید در کنار فضای سنتی، از صرفه جویی در انرژی LED ها لذت ببرید.
تیوپ ال ای دی استانداردهای نوظهور برای روشنایی تجاری و خانگی هستند. این تیوپ های LED با اندازه های مختلف از T5 تا T12 و دمای رنگ های مختلف، راه آسانی برای ارتقا روشنایی کارآمد هستند. آنها بدون نیاز به بالاست کار می کنند و انتقال نور را آسان تر از همیشه می کنند. تیوپ ال ای دی همان مقدار نور فلورسنت را ساطع میکند، در حالی که کسری از توان مصرفی لامپ فلورسنت را مصرف میکند و تا سه برابر بیشتر دوام میآورد. تیوپ LED به ویژه در مناطق سرد مانند قفسه های یخچال که در آن لامپ های فلورسنت کارایی کمتری در تولید نور دارند، موثر هستند.
برای آلاچیق ها، نمای ساختمان و در کل نور پس زمینه، والواشر LED یک انتخاب فوق العاده است. والواشر LED به اندازه کافی روشنایی ایجاد می کند، انعطاف پذیر است و به راحتی نصب می شود.
چراغ های ال ای دی جایگزینی مناسب برای چراغ های گازی و HID قدیمی هستند. در این چراغ ها از ماژول های LED استفاده شده است. در نظر بگیرید! دیگر نیازی به تعویض مکرر لامپ نیست. به این دلیل که دارای طول عمر طولانی تری هستند. چراغ LED برخلاف چراغ های گازی که پس مدتی خاموش می شوند نور ثابتی را ارائه می دهد که دید کلی را بهبود می بخشد و امنیت بیشتری را برای مکان های تجاری و مسکونی فراهم می کند. این چراغ ها در اندازه های مختلف جهت نصب در ارتفاعات کم تا روشنایی وسیع نظیر استادیوم ها استفاده میشوند. همچنین برای گزینه های مختلف نصب اعم از نصب بر روی دیوار، سقف، دستک، پایه، برج و… مناسب می باشند.
نکاتی که هنگام خرید چراغ ال ای دی باید در نظر بگیرید
توان: با وجود پارامتر شار نوری، توان به عنوان یک راهنما به تشخیص بهتر کمک می کند و تخمین تقریبی از میزان روشنایی یک اتاق را به شما می دهد.
شار نوری: شار نوری مستقیماً میزان نوری که چراغ در مجموع می دهد را اندازه گیری می کند. به طور متوسط، یک چراغ 20 وات 2400 لومن نور تولید تولید می کند (با تفاوت تقریباً 50 تا 100 لومن کمتر یا بیشتر). این واریانس بستگی به سازنده دارد. LED ها بر اساس میزان شار نوری خود رتبه بندی می شوند و بدون کم شدن نور چراغ، عمر طولانی تری دارند.
دمای رنگ: دمای رنگ راهنمای شماست به این منظور که خود نور چگونه به نظر می رسد. مقادیر پایینتر، گرمتر و متمایل به زرد و نارنجی هستند، در حالی که دماهای بالاتر مانند 5000 کلوین یک نور “سفید روشن” ارائه میکنند.
درایور: به دلیل نوع طراحی، LED ها معمولاً با ولتاژ AC کار نمی کنند. بسیاری از ال ای دی ها به نوعی درایور برای تبدیل ولتاژ از AC به DC برای عملکرد مناسب نیاز دارند. اکثر چراغ های LED دارای درایور هستند، اما همیشه باید قبل از خرید بررسی کنید تا مطمئن شوید که هم LED و هم درایور با کیفیتی خریداری میکنید.
نتیجه گیری
به طور کلی، لامپ های LED جایگزینی مقرون به صرفه و کارآمد برای لامپ های فلورسنت فشرده (CFL) و رشتهای در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند. اما مزایای زیست محیطی LED ها در مقابل این گزینه های روشنایی چقدر بیشتر است؟ مطالعه سازمان انرژی در این مورد جامع ترین مقایسه تا به امروز را نشان می دهد که در شکل زیر ارائه شده است.
شرکت شایان برق با سال ها تجربه در زمینه تولید محصولات LED به شما کمک می کند تا در زندگی روزمره سبزتر باشید!
دیدگاهتان را بنویسید